Verschillende materialen en spullen voor Buurtcamping Den Helder

Van 12 juli tot en met 14 juli 2019 organiseert Stichting KCS4Kids De Buurtcamping, dit is een tijdelijke camping in het groene gedeelte naast de Helderse Vallei tegen over de Doggersvaart in Den Helder. Buurtbewoners leren elkaar kennen op de buurtcamping. De camping wordt opgebouwd, voor en door bewoners. Centraal staat het samenbrengen van jong en oud in alle soorten en maten, met of zonder kinderen, rijk of arm, allochtoon of autochtoon en alleen of met een heel gezin. Op De Buurtcamping is iedereen gelijk en er ontstaan duurzame ontmoetingen tussen mensen die in het dagelijks leven niet zo snel met elkaar in contact zouden komen. Van yuppen tot daklozen, van limburgers tot Antillianen, van muurbloempjes tot druktemakers, iedereen ontmoet elkaar! Het resulteert in een hechtere buurt, meer betrokkenheid en een leuke vakantie, ook voor mensen die dit normaal niet kunnen betalen. Daarnaast is het een stimulans voor de lokale economie. De buurtcamping is een project dat voornamelijk wordt uitgevoerd door mensen die zich op vrijwillige basis inzetten voor dit project. Zo zijn er vrijwilligers die helpen met het bereiden en uitdelen van de maaltijden, activiteiten verzorgen op het gebied sport of creativiteit. Daarnaast zijn er ook allerlei vrijwilligers die ons ondersteunen met de op- en afbouw of deelnemen in een schoonmaak of communicatieteam. In totaal zijn er circa 65 vrijwilligers betrokken bij Buurtcamping Den Helder.

De Buurtcamping is er voor en door de buurt: De Buurtcampings worden georganiseerd door actieve en betrokken buurtbewoners. Je kan alleen komen kamperen als je uit de buurt komt. Het is de bedoeling om een rijke mix aan kampeerders op de camping te krijgen. Hiermee is de camping is een goede afspiegeling van de buurt. Qua bezoekers streven naar een mix van ongeveer 33% van de plekken voor mensen met een laag inkomen zij mogen gratis kamperen. Daarnaast zal 33% gebruikt worden voor het herbergen van de vrijwilligers. Het resterende deel van de camping zal worden bevolkt door betalende kampeerders uit de buurt. De Buurtcamping heeft een kleinschalig karakter, zodat je als individu niet in de massa verdwijnt. De Buurtcamping is voor iedereen bereikbaar en toegankelijk en daarom zijn de activiteiten, eten en drinken gratis of voor iedereen betaalbaar. Samen willen we de camping maken want wij geloven dat iedereen een talent heeft. Buurtbewoners worden daarom actief betrokken als vrijwilliger of krijgen de mogelijkheid om een activiteit te organiseren. Kortom op de Buurtcamping is van alles te doen. Buurtbewoners, lokale organisaties en ondernemers organiseren allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, natuur, eten, sport en ontspanning. Met elkaar maken we er een aantal onvergetelijke dagen van.

We hebben een lijst met goederen samengesteld die wij nodig denken te hebben voor de buurtcamping Den Helder. Niet alle materialen zijn bedoeld om blijvend te schenken, maar ook om te lenen tijdens weekend, zoals de tenten, buitenkeuken, foodtruck, bbq, pizzaoven, stroomgenerator, mobiele toiletten/douches, die zonder riolering gebruikt kunnen worden. Ook zouden wij graag een aantal schaftketens die op slot kunnen willen lenen, voor opslag, en indien nodig voor bereiden van kleine snacks (zoals frituur, magnetron of broodjes smeren).

In principe zijn we blij met alles wat wij mogen lenen.

Aantal Materialen
1 Centrale tent (XXL Partytent)
3 partytenten, maakt niet uit welk formaat, indien meer mag ook:)
buitenverlichting op batterijen of zonne-energie ivm beperkte stroom
batterijen AA en AAA
bloemen, planten, potten, kussens, picknickkleden, koffers ter decoratie en aankleding terrein
GEREALISEERD Parasol, meer mag ook
GEREALISEERD Windschermen
bouwmateriaal
gereedschap voor opbouw en inrichting (hamers, schroevendraaiers, hout, spijkers, schroeven, verf etc.)
GEREALISEERD biertafels en banken
GEREALISEERD tafels en stoelen (mag ook meer)
geluid en lichtinstallatie
GEREALISEERD stroomgenerator
GEREALISEERD mobiele toiletten/douches
20 tenten
50 slaapzakken
50 luchtbed/matras
Vriezer
koelkast
BBQ
Pizzaoven
frituur
foodtruck
schaftkeet
pipowagens
marktkramen
groot scherm en beamer
microfoon en geluids en licht instalatie
plastic Bekers, borden, bakjes en bestek, servetten
GEREALISEERD vuilnisbakken en zakken
GEREALISEERD schoonmaakmiddelen
GEREALISEERD wc papier
buitenzwembadjes
buitenspeelgoed
voetbal + doeltjes
GEREALISEERD volleybal + net
basketbal met doelen
schmink, make up
knutselspullen (papier, stickers, stiften, kleurpodloden, pennen etc)
picknickkleedjes
bouwmaterialen
gereedschap hamers, schroevendraaiers, zaag, spijkers etc
maaltijjden voor 200 a 250 personen
ontbijt brood, cornflakes, craekers, ei, belegetc
lunch zie ontbijt + soep
dinner, eenvoudige maaltijd zoals bv bami, nasi, pasta, bbq,
drinken, water, limonade, sap, fris, melk, yoghurt
koffie en thee, suiker en melk
snacks
bingoprijzen voor de leeftijd 4-99
Promotiemateriaal:
GEREALISEERD drukwerk, spandoek of display
tshirts staff
GEREALISEERD trolley van een supermarkt of bouwmarkt, de locatie is niet met de auto bereikbaar en we moeten een stukje lopen
GEREALISEERD handdoeken
GEREALISEERD theedoeken
GEREALISEERD vaatdoeken
GEREALISEERD pannen
GEREALISEERD koekenpannen
warmhoudende (buffet)schalen
GEREALISEERD koffiezetapparaat (10 liter)
GEREALISEERD Theeapparaat (10 liter)
GEREALISEERD soepketel
GEREALISEERD yogamatjes
GEREALISEERD yoga materialen
100 cadeautasjes voor de goodybags voor de vrijwilligers
vakantiepakketjes voor kinderen (met ouders met een kleine beurs) met spulletjes die leuk zijn voor de vakantie

 

Scroll naar boven