De Helderse Uitdaging organiseert voor het eerst een maatschappelijke Beursvloer. Tijdens deze Beursvloer sluiten maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven matches tussen vraag en aanbod. Ter plekke handelen alle aanwezigen in kennis, materialen en menskracht.

Wat gebeurt er op de Beursvloer?

Op een Beursvloer bieden bedrijven, serviceclubs, onderwijsinstellingen, ondernemersverenigingen en overheid hun kennis, kunde, middelen, materialen, helpende handen en netwerk aan. Dit aanbod wordt geprobeerd te matchen met de hulpvragen van maatschappelijke organisaties. Zij ontmoeten elkaar op het Beursvloer evenement. Als dank voor het aanbod levert de maatschappelijke organisatie een tegenprestatie. Zo wordt een match een gelijkwaardig partnerschap. Er wordt gehandeld op de Beursvloer, maar met gesloten beurzen.

Tijdens de energieke, anderhalf uur durende Beursvloer zijn de maatschappelijke organisaties en de ondernemers zelf aanwezig. Iedereen loopt rond, kan elkaar vinden in thema-hoeken en andere aanwezigen aanspreken om vraag en aanbod uit te wisselen. De onderlinge afspraken leggen de partijen vast in een samenwerkingsformulier.

Voorbeelden van matches op beursvloeren 

Kennis
Een communicatiebureau maakt samen met de voedselbank een communicatieplan om de naamsbekenheid te vergroten. De voedselbank plaatst het logo van de aanbieder een jaar lang op de vrachtwagen.

Mankracht
Een team medewerkers van een accountantskantoor gaat bankjes plaatsen in de tuin van een grote zorgorganisatie en ontvangt als dank een goed verzorgde BBQ.

Materialen
Een EHBO-vereniging zoekt een trainingsruimte voor de dinsdagavond; een school stelt zijn personeelskantine beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor voor 2 medewerkers een training Bedrijfshulpverlening.

Beursvloer Helderse Uitdaging
Datum: Woensdag 16 oktober 2019
Tijd: 16.00 – 18.00 uur (inloop 15:30 uur)
Locatie: Scholen aan Zee: Beroepsonderwijs aan Zee, Drs. F. Bijlweg 10, 1784 MC Den Helder

Wil je meer informatie ontvangen? Mail dan naar info@helderseuitdaging.nl. 

Wil je aanwezig zijn tijdens de Beursvloer? Meld je dan nu (gratis) aan!

Pin It on Pinterest

Share This