Kleine doosjes en kaartjes drukken voor herinneringssteen “de Paddestoel”

De culturele instellingen Kunsthal45 en de Kunstuitleen zijn van plan te verhuizen naar de kelder van het oude V&D-pand in de Beatrixstraat: “Kunst in de Kelder”. Verschillende serviceclubs hebben de handen in een geslagen om de verschraling van Cultuur in Den Helder tegen te gaan. Een grote expositieruimte tezamen met een kunstuitleen biedt zoveel mogelijkheden en we zijn dan ook erg enthousiast om dit plan te verwezenlijken! Het is nu aan ons om acties te bedenken om geld in te zamelen voor de inrichting opdat we daadwerkelijk kunnen verhuizen. De eerste gelden stromen al binnen, maar er is nog meer nodig.
Eén idee is om deeltjes (d.w.z. steentjes) van de lunchroom van V&D te gaan verkopen. “De Paddenstoel”, zoals de lunchroom in de volksmond genoemd werd, wordt binnenkort afgebroken. Veel inwoners van Den Helder hebben dierbare herinneringen aan de Paddenstoel. De bedoeling is elk steentje in een doosje te doen met een kaartje met tekst erbij en een klein fotootje van de lunchroom, gemaakt door kunstenaar Jan Theun van Rees.

En dan komt de vraag om hulp vanuit het netwerk van de Helderse Uitdaging: Is er een bedrijf dat de kleine doosjes zou kunnen verzorgen en is er een bedrijf dat de kaartjes voor ons wil drukken? Welk bedrijf kan ons helpen aan doosjes en welk bedrijf kan de kaartjes printen?

Als tegenprestatie hebben we een lijst aan opties, waarvan vermelding van de bedrijfsnaam op een plaatje op een van de pilaren in de Kelder er een is.

Wie kan ons verder helpen? Elke suggestie of actie om dit project goed op de rails te zetten is van harte welkom!

Scroll naar boven