Op zoek naar stageplaatsen E-commercemanager MBO niveau 4

Stageplaatsen voor MBO E-commercemanagers niveau 4 in de Noordkop zijn gering. Veel bedrijven reageren afwijzend, omdat zij nog geen uitgebreide online omgeving ontwikkeld hebben. Dat hoeft geen dealbreaker te zijn. Wij zijn op zoek naar een samenwerking met bedrijven, waarin wij de online omgeving gaan opbouwen en uitwerken, in ruil voor een door een praktijkopleider begeleide stageplaats. Stageplaatsen bij bedrijven, waar de online omgeving al volledig is opgebouwd en draaiende is, zijn natuurlijk ook van harte welkom. Voorwaarde is het aanwezig zijn van een praktijkopleider.

Wat moet een E-commerce manager allemaal kunnen/doen?
B1-K1: Voert het verkooptraject uit
B1-K2: Zorgt voor relatiebeheer en klantenservice
B1-K3: Onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel beleid.
B1-K4: Ontwerpt de media-uiting
B1-K5: Realiseert de media-uiting

We hebben vanaf volgend schooljaar aanbod van eerste tot en met derdejaars. We willen met het aanbieden van 3 stagiaires 1 werkplek voor een gehele week vullen. Een werkplek, waarin de 3e jaars student de regie heeft en samen met de praktijkopleider de 1e en 2e jaars studenten begeleidt. Welke dagen van de week hebben we stagiaires beschikbaar:
Maandag/dinsdag: 2e jaars student
Woensdag/donderdag; 3e jaars student
vrijdag: 1e jaars student.

Het is fijn als ze het geleerde direct voor iets in de praktijk kunnen brengen. Dit kan voor kleine ondernemers, maar ook heel goed voor stichtingen, verenigingen etc. Ze kunnen op verschillende vlakken helpen. Denk aan:

  • Het schrijven en uitvoeren van een goed contentplan gericht op social media, inclusief contentkalender en social media content
  • Het opzetten van simpele websites met WordPress
  • Het opzetten van emailmarketing campagnes
  • Het inrichten van Facebook Advertenties
  • Het maken van video advertenties

Het kunnen langer durende projecten zijn (een contentplan en uitwerking voor een bedrijf), maar bijvoorbeeld ook in de vorm van challenges (voor verschillende bedrijven content maken en er een ‘wedstrijd’ element aan hangen welke content de meeste likes of volgers oplevert).

Wie staat open voor deze maatschappelijke en educatieve samenwerking? Reageer via onderstaand formulier!
Scroll naar boven