Vriezer voor Solar Team Lyceum aan Zee

26 juni 2020

Matchgroeplid Jasper Tolhuijs van De Wandelcoach bood een mooie vriezer aan. Het was een last minute aanbod, maar toch reageerden er drie organisaties. Dus dat werd loten… en de vriezer ging naar het Solar Team Lyceum Aan Zee. Wat een leuke MATCH!
Wat is het Solar Team Lyceum aan Zee?
Het Solar Team Lyceum aan Zee bestaat uit negen enthousiaste vwo 5 leerlingen van Scholen aan Zee en is in september 2019 opgericht. Hun doel is een zonneboot te bouwen en hiermee deel te nemen aan de Young Solar Challenge 2020. Alle drie geplande races in mei en juni zijn helaas vanwege corona niet doorgegaan, maar in oktober staat hun eerste echte race nu eindelijk op het programma!

Vriezer komt goed van pas!
Het team kan de viezer goed gebruiken. Allereerst om voedsel in op te slaan, daarvoor zijn dit soort vriezers immers gemaakt. Ook kwam het idee om accu’s van de boot mogelijk te koelen, dit moeten zij eerst nog uitgebreid onderzoeken en bekijken of dit een positief effect kan hebben op het rendement. Daarnaast zijn er materialen die beter bij lagere temperaturen kunnen worden opgeslagen. Tenslotte vinden zij het ook gewoon leuk (en lekker!) om op een zomerse dag een ijsje te eten. En het lijkt ze ook een leuk idee om ijs te verkopen op school om zo geld in te zamelen voor hun project!

Deel het bericht:
"Vriezer voor Solar Team Lyceum aan Zee"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven