Tientallen aanmeldingen voor oproep bezorgen maaltijden Tafeltje Dekje

10 november 2020

Op de foto links een medewerker van Zorgroep Tellus en rechts Michiel Kraak, die vier dagen maaltijden bezorgde als vrijwilliger.

Eind oktober kreeg Cyril Kraak, manager van de Helderse Uitdaging, een telefoontje van Zorggroep Tellus. Hun vrijwillige pool van chauffeurs, die elke dag rondrijden om hun afnemers van Tafeltje Dekje te voorzien van een maaltijd, zaten uit voorzorg in quarantaine en werden getest op Covid-19. Daarom hadden zij op dat moment geen chauffeurs die de maaltijden rond konden brengen. Met spoed werd deze aanvraag opgepakt en uitgezet via de matchgroep en social media. En met groot succes!

Hartverwarmende reacties

Na het uitzetten van de oproep via de matchgroep druppelden de eerste aanmeldingen al binnen. En via social media stroomden ze zelfs binnen. Op Facebook werd de oproep maar liefst 12.000 keer bekeken. Ruim 30 mensen meldden zich aan om één of meerdere dagen te rijden als bezorger voor Tafeltje Dekje. Dit was meer dan Zorggroep Tellus nodig had. Uiteindelijk hebben 17 vrijwilligers afwisselend één, twee, drie én vier dagen maaltijden rondgereden. Michiel Kraak was de eerste die zich aanmeldde als vrijwilliger. “Mijn vrouw vertelde van de oproep en ik zei meteen, geef mij maar op, ik wil wel een hele week helpen.”

Fantastisch om te zien dat de inwoners van Den Helder met elkaar begaan zijn.

 

Deel het bericht:
"Tientallen aanmeldingen voor oproep bezorgen maaltijden Tafeltje Dekje"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven