Stoelendans in Den Helder dankzij Kampanje

13 oktober 2020

Theater de Kampanje bood hun stoelen uit de kleine zaal aan via de Helderse Uitdaging. Dit resulteerde in een ware stoelendans door Den Helder, maar uiterlijk kwamen alle stoelen weer op hun pootjes terecht bij nieuwe eigenaren.

Stoelendans ronde 1: Muziekvereniging Winnubst

In de zomer van 2019 diende Muziekvereniging Winnubst al een aanvraag in bij de Helderse Uitdaging. Ze waren op zoek naar 75 stapelbare stoelen en in ruil daarvoor hadden zij hun huidige, nog in prima staat verkerende, stoelen in de aanbieding. Helaas bleek deze aanvraag op dat moment te omvangrijk. En toen kwam daar in september ineens het aanbod van Theater de Kampanje. Manager Cyril Kraak: “Toen ik het aanbod via matchgroeplid Kim Smit binnen kreeg moest ik meteen denken aan de aanvraag van Winnubst vorig jaar. Ik heb contact met ze opgenomen of ze nog steeds naar stoelen op zoek waren en dat was het geval. Super tof dat we hun aanvraag na een jaar toch nog hebben kunnen realiseren.”


Nico Hokke, hoofd techniek bij de Kampanje, samen met Rob van de Laar, voorzitter Muziekvereniging Winnubst. Fotografie: Bertil van Beek.

Stoelendans ronde 2: Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida

Nadat de eerste 75 stoelen naar Muziekvereniging Winnubst waren verhuisd, bleven er evengoed nog 66 stoelen over bij de Kampanje. Uit de vijf organisaties die zich hiervoor hadden ingeschreven was de Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida uiteindelijk de gelukkige. Kim Smit mocht een kijkje nemen in de kerk. “Echt leuk om te zien dat onze stoelen, na 26 jaar dienst te hebben gedaan bij de Kampanje, op deze manier nog langer mee gaan. Ze zien er ook nog steeds goed uit en komen in de kerk goed van pas.”


Kim Smit, programmeur bij de Kampanje én matchgroeplid van de Uitdaging, samen met Esteban Macchia van de Evangelisch Christelijke Kerk Rios de Vida. Fotografie: Bertil van Beek.

Stoelendans ronde 3: Ontmoetingskerk Julianadorp

De stoelendans was nog niet voorbij, want de 75 stoelen die nu over waren bij Muziekvereniging Winnubst moesten ook een nieuwe bestemming krijgen. Ontmoetingskerk Julianadorp had gereageerd op het aanbod van de Kampanje en de link tussen deze twee organisaties was daarom snel gelegd. De stoelen van Winnubst hebben weer een plekje gekregen in de Ontmoetingskerk. En zo liep de stoelendans op zijn eind, met alleen maar winnaars dit keer.

Deel het bericht:
"Stoelendans in Den Helder dankzij Kampanje"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven