Nancy List in matchgroep Helderse Uitdaging

9 maart 2021

De matchgroep heeft er een nieuw lid bij: Nancy List. Sinds september 2018 is zij fractievoorzitter en gemeenteraadslid in het mooie Den Helder. Daarnaast is zij commissievoorzitter Maatschappelijke Ontwikkeling in de gemeenteraad. En sinds augustus 2020 werkzaam als medewerker triage en kweekafname bij Noordwest Ziekenhuisgroep.

Wat maakt voor haar de Uitdaging bijzonder?
“De Uitdaging is een spin in het web die stichtingen en verenigingen verbindt met gesloten beurs. Een geweldig initiatief ! Vooral omdat de Helderse Uitdaging weet dat deze stichtingen en verenigingen vaak leuke initiatieven en ideeën hebben maar deze vaak niet tot uitvoering kunnen worden gebracht door het gebrek aan geld of gemis aan apparatuur en dergelijke.”
Wat wil Nancy met de Uitdaging bereiken?
“Binnen de Helderse Uitdaging zou ik mij graag willen inzetten, omdat ik weet wat er -maatschappelijk -daadwerkelijk speelt. Armoede en eenzaamheid is daar (helaas) ook onderdeel van. Ik zou mij vooral willen inzetten voor de groep ouderen die – vooral gezien het tijdperk waarin wij nu leven – eenzaam zijn. Ik weet met name door mijn werk als triagist dat hier schrijnende verhalen zijn. Stille armoede is ook een punt waar ik aandacht aan wil geven. Ook weer een ‘helaas’ : Stille armoede is zoals het woord al zegt; niemand praat hier over. Zeker bij ouderen is stille armoede vaker aanwezig dan gedacht. De ervaring leert dat voor ouderen de drempel om hulp te zoeken nogal eens hoger ligt.”

Deel het bericht:
"Nancy List in matchgroep Helderse Uitdaging"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Nieuw lid Matchgroep: Bianca Bakker-Gomes

De Matchgroep brengt maatschappelijke vragen met ondernemend aanbod samen. Ze stellen hun netwerk beschikbaar en stimuleren Helderse bedrijven om maatschappelijk

Scroll naar boven