BEURSVLOERMATCH! Succesvolle Taalweek dankzij vele matches

10 november 2022

Tijdens de Beursvloer Den Helder Julianadorp afgelopen april, georganiseerd door de Helderse Uitdaging, was Monique Schoorl van Stichting Taalweek voor het eerst van de partij. Stichting Taalweek organiseert meerdere keren per jaar een taalweek waarin nieuwkomers die druk bezig zijn met het onder de knie krijgen van de Nederlandse taal, zich een week lang kunnen onderdompelen in de Nederlandse taal en de hele dag taalrijke activiteiten krijgen. Naast het vergroten van algemene taalvaardigheden is het werken aan een persoonlijk doel een belangrijk uitgangspunt van de werkweek. 

Van 7 t/m 11 november was de taalweek bij Landal Ooghduyne in Julianadorp. Voor deze week was Monique Schoorl op zoek naar mooie matches tijdens de Beursvloer. En dat is haar meer dan goed gelukt!

Fietsen dankzij Bikestore

Pieter Bruin van Bikestore Julianadorp heeft maandag 7 november persoonlijk maar liefst 16 fietsen gebracht die deelnemers de hele week GRATIS mogen gebruiken. Als tegenprestatie kwamen ze donderdag 10 november een hapje mee eten!

Gezonde start met RVS Leeftijl

Maandagavond 7 november heeft Raymond van Schie van RVS Leefstijl met alle deelnemers een leefstijlscan gedaan! Wat een mooie gespreksstof leverde dit op voor de rest van de Taalweek, waarin actief en gezond leven centraal staan.

Excursie bij Scholen aan Zee

Een deel van de deelnemers is op excursie gegaan bij Scholen aan Zee.

Spelletjesavond met JCI ‘t Nieuwe Diep

Leden van JCI ‘t Nieuwe Diep kwamen een avond ondersteunen door spelletjes te spelen om zo de grammatica en woordenschat bevorderen. Learning by doing en dát sluit dus pérfect aan bij JCI!

Lunchen en golfen met ouderen bij Golfbaan Ooghduyne

Woensdagmiddag verzorgen de deelnemers van de Taalweek een lunch voor 25 senioren op de Golfbaan, waarna (met goed weer) een golfclinic voor de deelnemers was.

Nieuwe Taalweek in januari 2023

Stichting Taalweek vindt het belangrijk dat ook na deze week de taal-en talentontwikkeling  wordt voortgezet in de eigen woonplaats. Voor iedere deelnemer wordt gezorgd voor passende ‘nazorg’. De duur van dit traject is afhankelijk van de vraag en ontwikkeling van de deelnemer. En de volgende Taalweek staat alweer gepland: van 23 – 27 januari 2023! Kent u iemand die een taalboost nodig heeft?  Aanmelden kan nu via www.taalweek.nl.

Deel het bericht:
"BEURSVLOERMATCH! Succesvolle Taalweek dankzij vele matches"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven