Match! ICT vanaf Morgen helpt IVC Den Helder

29 september 2021

ICT vanaf Morgen heeft met veel plezier vier laptops beschikbaar gesteld voor het Internationaal Vrouwen Centrum in Den Helder. Een prachtige match! 

Het Internationaal Vrouwen Centrum geeft allerlei trainingen om vrouwen in Den Helder te empoweren naar sociale zelfredzaamheid en financiële afhankelijkheid. Daarin hebben veel van hun deelnemers nog een lange weg te gaan. Het gebruik van digitale vaardigheden is hierbij essentieel. Ze geven naast computervaardigheid, trainingen waarin deelnemers ontdekken over welke competenties zij beschikken, hoe zij (digitale) netwerken op -en inzetten en hoe gebruik te maken van social media. Voor al deze trainingen hebben zij computers nodig. 

De computers die zij gebruiken voor hun trainingen zijn echter zo verouderd dat die niet meer ondersteund kunnen worden door de hedendaagse programma’s. En naast de deelnemers en vrijwilligers maken ook stagiaires en vrouwen op een leer-werktraject (IVC is een erkend leerbedrijf) gebruik van de computers. Daarom zochten zij nieuwe(re) laptops en deed Marlies Pfann een aanvraag bij de Helderse Uitdaging.

Wij benaderden meteen Kim Bakkum van ICT vanaf Morgen, vriend van de Helderse Uitdaging. Zij wilde met veel plezier deze aanvraag realiseren. Bij de overdracht van de vier laptops kreeg ICT vanaf Morgen heel veel lekkers voor hun jongens en de oude apparatuur mogen ze ook nog ophalen. 

Over ICT vanaf Morgen
ICT vanaf Morgen is een Social Enterprise, waar maatschappelijke winst voorop staat. Hoe ze dan doen?
In de eerste plaats proberen zij zoveel mogelijk (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werk te bieden in het ICT-werkveld. Zeg maar: van thuis op de bank naar werk. Kernwoorden hierbij zijn arbeidsparticipatie, re-integratie, opleiden en ontwikkelen.

In de tweede plaats leveren zij een bijdrage aan het verduurzamen van Nederland en eigenlijk de hele wereld door voor bedrijven en organisaties hét adres te zijn als het gaat om afgeschreven ICT-apparatuur. Zij demonteren de apparatuur en voeren het af via een verantwoorde en gecontroleerde afvalstroom. Hun Wipe-team is gecertificeerd in het wipen (verwijderen) van data op harde schijven, en dit nemen zij héél serieus! Ook refurbishen ze laptops, computers, mobiele telefoons, et cetera, zodat verenigingen en stichtingen ermee aan de slag kunnen.

Het concept van ICT vanaf Morgen: 1 + 1 = 3. Hun jongeren stappen op een trein die regelmaat in hun leven brengt. Ze leren werken in een team, ontwikkelen zich en we geven ze perspectief op een baan of studie. Bedrijven en organisaties die ICT doneren, investeren zo in impact. Ze verkleinen hun ecologische footprint én investeren in een toekomst voor veel jongeren.

Deel het bericht:
"Match! ICT vanaf Morgen helpt IVC Den Helder"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Nieuw lid Matchgroep: Bianca Bakker-Gomes

De Matchgroep brengt maatschappelijke vragen met ondernemend aanbod samen. Ze stellen hun netwerk beschikbaar en stimuleren Helderse bedrijven om maatschappelijk

Scroll naar boven