MATCH! E-commerce studenten Vonk ontwikkelen website voor de Speelgoedbank Den Helder

29 juni 2023

Elk bedrijf of organisatie doet tegenwoordig wel iets op online gebied. Dit maakt ook dat er veel kansen zijn op het gebied van werkgelegenheid. Binnen de opleiding e-commercespecialist van Vonk leren studenten veel in de praktijk.

Studenten aan de slag

Voor de opleiding e-commerce zijn onder andere simulaties opgericht voor oefenbedrijven waar websites voor gemaakt worden door de studenten. Juist belangrijk om gevoel te krijgen met de praktijk en de klant. Want naast online marketing, komt ook alles over de klantreis aan bod. Dus welke stappen neemt een klant om bij jou iets af te nemen maar komt ook terug door de prettige ervaring die ze hebben gehad. Een goed praktijkvoorbeeld is de website die de tweedejaars studenten hebben ontworpen en gemaakt voor de Speelgoedbank Den Helder, een match die dankzij de Helderse Uitdaging tot stand is gekomen.

De studenten zijn aan de slag gegaan in samenwerking met de vrijwilligers van de Speelgoedbank. “We hebben met de hele klas een schets gemaakt en steeds in overleg bepaald wat er op de site komt te staan”, aldus student Teun Strijbis. Binnen anderhalve maand wisten de studenten de site te bouwen en content te plaatsen. Op hun initiatief is de Speelgoedbank ook aangemeld op Geef.nl, een landelijk online donatieplatform.

Nieuwe website

De website https://speelgoedbankdenhelder.nl is inmiddels gelanceerd en overhandigd door de studenten aan Dorien van de Wint (voorzitter Speelgoedbank) en Jaymie Steeman (oprichter van de Speelgoedbank). Hiermee wordt de lus gemaakt naar maatschappelijke betrokkenheid en leren de studenten een website te bouwen die op maat is gemaakt voor de klant. Aan enthousiasme geen gebrek. De eerste reactie van voorzitter Dorien was dan ook “Oh wat goed, wat staat er veel op. Professioneel en toch ook speels.  Dat past precies bij ons!”

De website heeft echt een meerwaarde voor de Speelgoedbank om extra aandacht te vragen voor het belang van hun bestaan. Ze bedienen nu 380 kinderen van 154 gezinnen die het financieel zwaar hebben. En die moeite hebben om naast alle vaste lasten ook speelgoed te kunnen kopen voor hun kinderen. Kinderen lijden hieronder. De Speelgoedbank voorziet dan ook in een grote behoefte. Kinderen krijgen op deze manier toch speelgoed en bijvoorbeeld cadeautjes voor de feestdagen. “Het is fijn dat wij door middel van de website iets bij kunnen dragen voor de maatschappij”, voegt Teun toe.

Thuiswinkelcetrificaat

Onlangs is de opleiding e-commercespecialist van Vonk door de brancheorganisatie Thuiswinkel.org gewaardeerd met een certificaat van de Thuiswinkel e-academy. Vonk is hiermee de eerste gecertificeerde mbo-opleider in Nederland voor deze opleiding.

De opleiding sluit goed aan bij de snel veranderende praktijk en online vraagstukken. Celine Smith, docent bij Vonk: “Aanleiding voor de certificering is met name om de opleiding zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de behoeften en eisen vanuit de branche. De klant van morgen heeft alweer hogere en andere verwachtingen dan de klant van vandaag.  “E-commercespecialist is een opleiding van nu. Je kunt je creativiteit er in kwijt en je staat direct in contact met de klant”.

Nieuwe ondernemers gezocht met online vraagstukken

De tweedejaars studenten van de opleiding E-commercespecialist bij Vonk zijn weer op zoek naar ondernemers en organisaties die een uitdaging hebben op het gebied van online marketing. Wat zoeken ze precies:

  • Een klein bedrijf, goed doel of vrijwilligersorganisatie die door kleine budgetten zelf geen online marketing specialist kunnen inhuren
  • Deze organisatie kan hulp gebruiken bij het maken van een website, het opzetten van een social media strategie, het maken van emailnieuwsbrieven of het plaatsen van online advertenties
  • Vanuit de organisatie vragen we bereidheid tot het geven van een briefing en wekelijkse feedback en, indien nodig, budget voor webhosting of adverteren. Onze studenten kunnen over dat laatste adviseren.
  • Aan het eind van de periode (die gemiddeld 6 weken duurt) wordt het product of de dienst opgeleverd. Wij vragen daarvoor aanwezigheid van de organisatie, een review en een kleine vergoeding voor het opgeleverde werk (denk bijvoorbeeld aan taart, een uitje, lunch etc)

Aangemelde projecten worden over het schooljaar verdeeld. Aanmelden kan via de website https://nuvraagenaanbod.nl/23-00151-gezocht-ondernemers-en-organisaties-met-een-online-marketing-vraagstuk   

Deel het bericht:
"MATCH! E-commerce studenten Vonk ontwikkelen website voor de Speelgoedbank Den Helder"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Scroll naar boven