MATCH! Bestelbus voor Goederenbank dankzij vele Helderse bedrijven

16 mei 2022

Soms duurt het wat langer voordat de Helderse Uitdaging een hulpvraag kan realiseren. In maart 2019 kreeg de Helderse Uitdaging een hulpvraag van Stichting Goederenbank Den Helder. Zij zochten een tweedehands vrachtwagen of bestelbus. Een vrij forse hulpvraag die niet 1-2-3 gerealiseerd kon worden. De hulpvraag bleef daarom open staan en door corona werd de hulpvraag tijdelijk minder noodzakelijk. Maar… geduld wordt soms beloond!

Een eigen bus

In november 2021 kwam opnieuw de vraag van de Goederenbank. Hun grootste wens was een eigen bestelbus, omdat ze nu afhankelijk waren van de bus van een vrijwilliger. Ze hadden zelf een klein budget wat niet toereikend was om zelf een tweedehands bus aan te schaffen. Matchgroeplid Raymond Warnars kwam met het idee om extra gelden op te halen voor de bus door logovakken te verkopen op de bus. Via social media deed Stichting Goederenbank Den Helder hiervoor een oproep die gedeeld werd door matchgroeplid Raymond Warnars en manager Cyril Kraak die allebei een logoblok afnamen met hun bedrijf. Beiden deden dit op persoonlijke titel en niet vanuit de Helderse Uitdaging, want daar gaat alles immers met gesloten portemonnee. Via de Helderse Uitdaging werd wel een match geregeld met Zeeman Reclamegroep, die de bus wilde bestickeren als het zou lukken. Top, nu de bus nog 🙂

Maatschappelijk betrokken ondernemers 

Binnen een paar dagen kreeg de Goederenbank de een na de andere mail van bedrijven uit Den Helder en Julianadorp die ze graag wilden helpen hun eigen bestelbus te realiseren. Dankzij bijdragen van De Klimop, Kids2Care, Rotary Den Helder, Behoorlijk Bestuur, Bena Brandini, Reus Sport, KraakHelder Communicatie, Vos Bewindvoering, Campervanz.nl, Warnars Makelaardij en Moors & pool bewindvoering kwam de droom weer iets dichterbij. En toen kwam daar ineens Peeman & Slot met fantastisch nieuws! Ze wilden een ingeleverde bestelbus helemaal opknappen en APK keuren en tegen een kleine vergoeding aan de Goederenbank schenken. Wauw, daar was iedereen even stil van.

Grootste wens in vervulling

Na grondig onderhoud aan de bestelbus kon de Goederenbank die ophalen bij Peeman & Slot. De bus werd naar Schagen gebracht waar die werd ontstickerd en schoongemaakt. Daarna was het aan Zeeman Reclamegroep om de logo’s op de bus te plaatsen. Het eindresultaat was prachtig en duidelijk herkenbaar aan de logo’s. Samuel van Sandijk van Stichting Goederenbank Den Helder: “Zo ongelofelijk blij dat we nu na al die jaren onze eigen bus hebben en deze kunnen inzetten voor hulp aan de minima doelgroep uit eigen omgeving. Wat zijn we dankbaar en trots op alle Helderse ondernemers die ons hebben geholpen deze droom te laten uitkomen. En in het bijzonder de Helderse Uitdaging want zonder hun bemiddeling en ideeĂ«n was dit nooit gelukt! Nu kan iedereen duidelijk zien dat Helderse ondernemers de minima doelgroep een warm hart toedragen en ze ons werk steunen en zeer waarderen.”

 

Deel het bericht:
"MATCH! Bestelbus voor Goederenbank dankzij vele Helderse bedrijven"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Scroll naar boven