MATCH! 5 rolstoelen voor bewoners Ten Anker dankzij Welzorg en gemeente Den Helder

7 juni 2023

Vorig jaar augustus stelde Petra Ottenhoff van AristoZorg een hulpvraag aan de Helderse Uitdaging: “Wij willen graag 5 rolstoelen om onze bewoners uit Ten Anker mee naar buiten te nemen. Bewoners die minder mobiel zijn kunnen dan toch weer lekker buiten komen.” Manager Cyril Kraak ging met de hulpvraag aan de slag. Via matchgroeplid Mirjam Dijk was de link met de gemeente Den Helder snel gelegd en die ging aan de slag!

Op verzoek van team Wmo van gemeente Den Helder heeft Welzorg Nederland rolstoelen beschikbaar gesteld. De rolstoelen zijn in het bijzijn van wethouder Wmo, Peter de Vrij, overhandigd aan de begeleiders en deelnemers van AristoZorg. Zo kunnen de inwoners van Ten Anker weer op pad.

IJsje halen
Peter de Vrij: “De wind in je haren voelen op de dijk of een ijsje halen in de stad. Het lijkt allemaal vanzelfsprekend, totdat het niet meer lukt. Omdat de benen niet meer willen. Dagbesteding Ten Anker van AristoZorg in Den Helder wil graag met haar bewoners erop uit kunnen. Ook met diegenen voor wie het lopen lastig is. De rolstoelen bieden daarvoor een uitkomst.”

Welzorg Nederland is een organisatie die hulpmiddelen levert om mensen mobiel te houden, met bijvoorbeeld rolstoelen, driewielfietsen en scootmobielen. Een van de nieuwe gebruikers, mevrouw Tesselaar, is er blij mee: “hier zit een rolstoel bij met hoge rugleuning, dat geeft veel steun, heel fijn!”

Op de foto: vlnr Cyril Kraak (Helderse Uitdaging), medewerker Welzorg Nederland, bewoonster mevrouw Tesselaar, dames Zits en de Boer (beiden van AristoZorg), bewoonster mevrouw de Fockert, wethouder de Vrij en mevrouw Witting (Welzorg Nederland).

Deel het bericht:
"MATCH! 5 rolstoelen voor bewoners Ten Anker dankzij Welzorg en gemeente Den Helder"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Scroll naar boven