MATCH! 5000 folders voor Stichting Goederenbank dankzij Maatwerk Den Helder

30 november 2021

De Helderse Uitdaging brengt vragen van verenigingen en stichtingen en aanbod van ondernemers bij elkaar met gesloten portemonnee. En met succes, want jaarlijks maken wij honderden matches. En soms komt het voor dat ook maatschappelijke organisaties elkaar helpen. Zoals bij de aanvraag van Stichting Goederenbank Den Helder.

Maatwerk Den Helder helpt

Vijfduizend informatiefolders laten drukken. Dat was de aanvraag die de Helderse Uitdaging binnen kreeg van Samuel van Sandijk van de Goederenbank. De folder had hij zelf al ontworpen. Binnen de matchgroep kwam met het idee om Maatwerk Den Helder, onderdeel van GGZ Noord-Holland Noord, te benaderen. Cyril Kraak, manager van de Helderse Uitdaging pakte meteen de telefoon: “Ik belde Richard Wijmans van Maatwerk Grafisch Den Helder en vertelde hem wie wij zijn en wat wij doen. En dat wij een drukwerk aanvraag hadden ontvangen. Richard was meteen enthousiast en wilde de aanvraag graag realiseren.

Maatschappelijke match

Samuel van Sandijk kwam de folders persoonlijk ophalen bij Richard Wijmans en kreeg samen met manager Cyril Kraak een uitgebreide rondleiding. Daar waren zij beiden enorm van onder de indruk. “Wat gebeurt hier veel! Wij wisten niet dat hier zoveel verschillende werkzaamheden plaatsvinden. Maatwerk Den Helder heeft naast een drukkerij ook nog een inloopvoorziening, houtwerkplaats en productieafdeling. Richard: “Maatwerk Grafisch Den Helder is naast een (handels)drukkerij tevens huisdrukkerij van GGZ Noord-Holland-Noord en heeft een zeer grote ambitie. Voor commercieel- en familiedrukwerk, maar ook voor allerhande ander grafisch werk kan je bij onze drukkerij terecht. Wij staan geregistreerd als erkend leerbedrijf en zijn dan ook trots dat we deelnemers met een psychiatrische achtergrond het grafische vak kunnen leren. Onze deelnemers krijgen van ervaren vakmensen uit de grafische industrie instructie en ondersteuning.”

Elkaar verder helpen

Zowel Stichting Goederenbank Den Helder als Maatwerk Den Helder zijn maatschappelijke organisaties. De Goederenbank zet zich enorm in voor de minimadoelgroep in de gemeente Den Helder. Zij helpen deze mensen aan gratis meubels en huisraad, kleding, audio- en keukenapparatuur. Maatwerk Den Helder biedt diverse werkzaamheden aan mensen met een psychiatrisch heden of verleden. Door de verschillende werkzaamheden die zij uitvoeren voor andere bedrijven maken de mensen deel uit van de werkende maatschappij en leren ze (weer) om te gaan met een dagritme, structuur en het hebben van verantwoordelijkheden.

 

 

Deel het bericht:
"MATCH! 5000 folders voor Stichting Goederenbank dankzij Maatwerk Den Helder"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven