Laptops gezocht voor ICT vanaf Morgen!

18 juni 2020

Zijn er bedrijven of particulieren die ‘oude’ laptops hebben van MAXIMAAL 4 JAAR OUD? Niet weggooien, maar schenk ze aan de Helderse Uitdaging. Wij zorgen ervoor samen met ICT vanaf Morgen dat ze een mooi tweede leven krijgen bij verenigingen en stichtingen in de gemeente Den Helder!

In de afgelopen twee jaar hebben we al vaker een beroep kunnen doen op ICT vanaf Morgen als er aanvragen waren. Denk aan Schoolvoetbal Den Helder, Reddingmuseum Doris Rijker, Repaircafé de Schooten, Odensehuis, Stichting Goederenbank, Jongerenvereniging AMG en Buurthuis Elto. Al deze verenigingen en stichtingen hebben we blij kunnen maken met laptops, computers of beeldschermen. Om dit te blijven doen is er wel nieuwe aanwas nodig, daarom doen we hierbij de oproep!

Over ICT vanaf Morgen
ICT vanaf Morgen is een Social Enterprise, waar maatschappelijke winst voorop staat. Hoe ze dan doen?
In de eerste plaats proberen zij zoveel mogelijk (jonge) mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvol werk te bieden in het ICT-werkveld. Zeg maar: van thuis op de bank naar werk. Kernwoorden hierbij zijn arbeidsparticipatie, re-integratie, opleiden en ontwikkelen.

In de tweede plaats leveren zij een bijdrage aan het verduurzamen van Nederland en eigenlijk de hele wereld door voor bedrijven en organisaties hét adres te zijn als het gaat om afgeschreven ICT-apparatuur. Zij demonteren de apparatuur en voeren het af via een verantwoorde en gecontroleerde afvalstroom. Hun Wipe-team is gecertificeerd in het wipen (verwijderen) van data op harde schijven, en dit nemen zij héél serieus! Ook refurbishen ze laptops, computers, mobiele telefoons, et cetera, zodat verenigingen en stichtingen ermee aan de slag kunnen.

Het concept van ICT vanaf Morgen: 1 + 1 = 3. Hun jongeren stappen op een trein die regelmaat in hun leven brengt. Ze leren werken in een team, ontwikkelen zich en we geven ze perspectief op een baan of studie. Bedrijven en organisaties die ICT doneren, investeren zo in impact. Ze verkleinen hun ecologische footprint én investeren in een toekomst voor veel jongeren.

Deel het bericht:
"Laptops gezocht voor ICT vanaf Morgen!"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Nieuw lid Matchgroep: Bianca Bakker-Gomes

De Matchgroep brengt maatschappelijke vragen met ondernemend aanbod samen. Ze stellen hun netwerk beschikbaar en stimuleren Helderse bedrijven om maatschappelijk

Scroll naar boven