Interview voor Helderse Ondernemers Vereniging

3 augustus 2015

Ter informatie het artikel dat aan alle leden van de HOV is gestuurd.

Helderse Uitdaging roept Helderse bedrijven op: meedoen? Graag!

Alle bedrijven in Den Helder opgelet: al van de Helderse Uitdaging gehoord? Sinds begin 2015 daagt het team van de Uitdaging bedrijven uit om maatschappelijk betrokken te ondernemen door lokale stichtingen en verenigingen te ondersteunen. Met middelen, menskracht of materialen: alles is mogelijk.

De dagelijkse coördinatie van Helderse Uitdaging ligt in handen van manager Daan Meijer: “Ik heb onder andere jaren bij de marine gewerkt en ik was en ben nog altijd betrokken bij diverse verenigingen en initiatieven. Ik zie ernaar uit om de ambities van de Helderse Uitdaging de komende tijd zoveel mogelijk waar te maken.” In de basis is de Uitdaging een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van materialen, middelen en menskracht. Een netwerk van bedrijven die hun maatschappelijke betrokkenheid concreet kunnen maken door aanbod van spullen, raad en advies en extra handjes. Daan: “We horen en weten dat er veel bedrijven zijn die graag een bijdrage willen leveren aan Helderse stichtingen en verenigingen. En natuurlijk kunnen veel stichtingen en verenigingen best wat hulp gebruiken, in welke vorm dan ook. Maar dan moet men wel van elkaar weten waar men naar op zoek is, of wat er aangeboden wordt. Zo had een bedrijf laatst tientallen mooie stoelen over. Daar hebben we meerdere organisaties mee kunnen verblijden. Via de website www.helderseuitdaging.nl kunnen bedrijven en verenigingen hun vraag en aanbod invullen. Maar nog belangrijker in deze fase is om alle bedrijven te laten weten dat ik graag langskom om de Uitdaging toe te lichten en wellicht te brainstormen over welke bijdrage ze kunnen en willen leveren.” De Uitdaging biedt naast een markplaats voor spullen en klussen ook de Matchgroep. Deze Matchgroep bestaat uit Helderse mensen uit het bedrijfsleven die zich op vrijwillige basis hebben verbonden. Grotere aanvragen (denk aan grotere projecten waar expertise op verschillend gebied voor nodig is) worden ingebracht in het Matchgroepoverleg, waarna de groep op zoek gaat naar manieren om de vraag te beantwoorden of de wens te realiseren. Deze groep komt vier keer per jaar bijeen. Wellicht dat we later dit jaar ook een beursvloer organiseren, zodat bedrijven en verenigingen op een directe en dus heel concrete manier kunnen kennismaken en hun vraag en aanbod kunnen presenteren.”

De Helderse Uitdaging is een helders initiatief, maar het concept van de Uitdaging is inmiddels in tientallen gemeenten in Nederland een feit. “De kracht van de Uitdaging zit volgens mij in de structuur van het concept. Er zijn natuurlijk diverse vergelijkbare initiatieven, sommigen succesvol en sommigen minder succesvol. De Uitdaging maakt voor bedrijven de drempel om mee te doen zo laag mogelijk. Ik kom -waar gewenst- zelf langs om te inventariseren wat de mogelijkheden zijn. Zijn er werknemers die een paar uur per maand de handen uit de mouwen mogen steken voor een sportclub? Zijn er bedrijven die kosteloos kennis en kunde beschikbaar willen stellen, bijvoorbeeld een notariskantoor of een bouwbedrijf? Zijn er groothandels die een deel van hun magazijn beschikbaar willen stellen voor tussenopslag van spullen? Al het aanbod is van harte welkom.” Naast de kleinschalige koppelingen wil de Helderse Uitdaging ook graag haar tanden zetten in een gróte uitdaging. “Daarom hebben we bijvoorbeeld aangeboden mee te doen bij het opnieuw vormgeven van het voormalige Hotel Den Helder dat nu een opvanghuis voor dakloze mensen is. Als maatschappelijk makelaar willen we ons op elk niveau inzetten om de nodige mensen, materialen en middelen bij elkaar te brengen. Het is gewoon ontzettend leuk om samen het leven in Den Helder nog mooier te maken.”

Bedrijven…opgelet!
Ook kennismaken met de Helderse Uitdaging? Neem dan contact op met Daan Meijer via info@helderseuitdaging.nl of neem een kijkje op www.helderseuitdaging.nl.

Deel het bericht:
"Interview voor Helderse Ondernemers Vereniging"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Nieuw lid Matchgroep: Bianca Bakker-Gomes

De Matchgroep brengt maatschappelijke vragen met ondernemend aanbod samen. Ze stellen hun netwerk beschikbaar en stimuleren Helderse bedrijven om maatschappelijk

Scroll naar boven