Gun jouw computer een tweede leven

23 augustus 2022

Computer en andere hardware afgeschreven? Gun ze een tweede leven met de hardware challenge. Een simpele, laagdrempelige manier om invulling te geven aan duurzaam én maatschappelijke ondernemen. Producten worden hergebruikt door social enterprise ICT vanaf Morgen en je maakt er andere mensen en verenigingen in de gemeente Den Helder ook nog eens blij mee. Een win-win-win situatie dus. Doe jij ook mee?

De hardware challenge is een initiatief van de Helderse Uitdaging in samewerking met de sociale onderneming ICT vanaf Morgen. Eén van de werkzaamheden van deze social enterprise is het refurbishen van laptops en computers. Deze kunnen dan onder andere ook weer ingezet worden voor maatschappelijke doelen. Volgens Karin van Harteveld, voorzitter van de Helderse Uitdaging, is er veel behoefte aan goed werkende laptops en andere hardware. “Ook in Den Helder komt er meer armoede voor dan je denkt. Dat werd tijdens de coronacrisis wel duidelijk toen gezinnen noodgedwongen moesten overstappen op het thuisonderwijs. Niet iedereen kan zomaar een laptop betalen. Met de hardware challenge proberen we zoveel mogelijk goedwerkende laptops en andere hardware in te zamelen. ICT vanaf Morgen is altijd bereid om verenigingen en stichtingen te helpen als ze dat kunnen. De afgelopen jaren hebben wij dankzij hen tientallen organisaties uit Den Helder en Julianadorp blij gemaakt met laptops en computers. Om dit te blijven doen is er wel nieuwe aanwas nodig, want de voorraad begint af te nemen.”

Veilig

Alle bruikbare onderdelen worden door ICT vanaf Morgen opgeknapt en schoongemaakt. Eventuele bedrijfsgegevens worden vakkundig en veilig verwijderd. De opgeknapte hardware wordt voorzien van nieuwe software en krijgen een mooi tweede leven bij verenigingen en stichtingen in de gemeente Den Helder! “Of het nu gaat om één laptop of grotere aantallen, we zijn overal blij mee!” sluit Karin af. “En goed om te weten dat bedrijven de donatie onderdeel kunnen laten zijn van hun SROI. Een extra reden om aan de hardware challenge mee te doen toch?!

Doe mee!

Heb jij als bedrijf, organisatie of particulier afgeschreven hardware dat niet ouder is dan 4 jaar? Niet weggooien, maar meld dit bij de Helderse Uitdaging. Stuur een e-mail naar info@helderseuitdaging.nl en wij zorgen ervoor dat de spullen worden opgehaald.

 

Deel het bericht:
"Gun jouw computer een tweede leven"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Scroll naar boven