Column: 2020, wat was je uitdagend

16 december 2020

Voortvarend en vol energie gingen we in 2020 van start. We gingen er een nog beter jaar van maken dan in 2019, met 210 succesvolle matches en een buitengewoon succesvolle Beursvloer. In de eerste twee maanden werden al 30 matches gerealiseerd en mochten we drie nieuwe matchgroepleden verwelkomen. De spirit zat er goed in. En toen kwam ineens dat virus, dat alles overhoop gooide.

Met de Helderse Uitdaging proberen we een verschil te maken. Ook in uitdagende tijden. Wekenlang zat alles op slot. Verenigingen en stichtingen konden hun ding niet doen en ondernemers hadden het druk om hun eigen organisatie draaiende te houden. Financiële hulp kon de Uitdaging helaas niet bieden. Maar elkaar helpen waar het kan, dat is wat wij altijd al doen, waar we goed in zijn en dus ook bleven doen. En gelukkig konden we mooie aanvragen realiseren. En dat gaf weer nieuwe energie!

Elkaar helpen

Zo kwam Zorggroep Tellus met een hulpvraag. Zij waren op zoek naar hekken, zodat de bewoners van locatie De Lichtboei veilig van het mooie weer konden genieten op het terras. Binnen no time wisten we deze hulpvraag te matchen. Ook Omring locatie Den Koogh kon wel een helpende hand gebruiken. Hun kwetsbare ouderen kregen al weken geen bezoek, daarom bedachten ze een communicatiehoek. De Uitdaging regelde een partytent van 3×2 meter. Die paste precies en er kon daardoor gelukkig weer visite langs komen.

Zelf kregen wij ook mooi nieuws in deze bijzondere periode. Peterson kwam in de lucht dat zij graag hun sponsorschap met de Helderse Uitdaging wilde verlengen. Peterson werd vorig jaar zilveren sponsor. Ze hadden daarvoor nog niet eerder van de Uitdaging gehoord, maar nu is dit onderdeel van hun maatschappelijke bedrijfsvoering. En na dit fantastische nieuws kregen we stuk voor stuk van onze andere sponsoren te horen dat ze de Uitdaging graag bleven ondersteunen. Dit hadden we niet verwacht, wauw! Het toont in mijn optiek de kracht en het belang van de Helderse Uitdaging aan in deze samenleving.

Van Beursvloer naar matchmaand

Het leek allemaal weer de goede kant op te gaan. De aanvragen stroomden binnen en wisten we ook snel te realiseren. De matchgroep was volop aan het werk! We kregen ook verschillend mooi aanbod van bedrijven die we konden aanbieden. En het leek erop dat we misschien toch een Beursvloer konden organiseren. En wat wilde ik dat graag, want als ik aan die van vorig jaar denk, krijg ik nog steeds een grote glimlach op mijn gezicht. Wat was dat gaaf. Natuurlijk ging het dit jaar anders worden, want er waren nog steeds aangescherpte maatregelen, maar we hadden goede hoop. Alle voorbereidingen waren getroffen in samenwerking met het Lyceum aan Zee. Maar helaas, een week van tevoren moesten we het toch afblazen. Omdat er wel al veel vraag en aanbod was aangemeld en wij dit niet verloren willen laten gaan, doopten we november om tot november matchmaand! We hebben zoveel mogelijk matches geprobeerd te realiseren, uiteraard met gesloten beurs. Eigenlijk volgens de methode zoals de Helderse Uitdaging het hele jaar door werkt. Maar tijdens de november matchmaand zetten we er nog een extra tandje bij! En met resultaat, want we wisten ruim 30 matches te maken in een maand!

Los van de matchmaand hebben we ook Zorggroep Tellus nog kunnen helpen met een spoedaanvraag. Hun vrijwillige pool van chauffeurs, die elke dag rondrijden om hun afnemers van Tafeltje Dekje te voorzien van een maaltijd, zaten uit voorzorg in quarantaine en werden getest op Covid-19. Daarom hadden zij op dat moment geen chauffeurs die de maaltijden rond konden brengen. We pakten deze aanvraag meteen op. En met groot succes! Ruim 30 mensen meldden zich aan om één of meerdere dagen te rijden als bezorger voor Tafeltje Dekje. Dit was meer dan Zorggroep Tellus nodig had. Fantastisch om te zien dat de inwoners van Den Helder met elkaar begaan zijn. En dat is waar het allemaal om draait. Met elkaar begaan zijn. Die maatschappelijke betrokkenheid maakt onze gemeente zoveel mooier!

Een uitdagend 2020

We kunnen wel stellen dat 2020 een heel uitdagend jaar was. Voor iedereen. Maar met alle inspanningen van onze matchgroepleden, partners, sponsors en vrienden hebben we dit jaar toch bijna 180 matches weten te realiseren. Daar ben niet alleen ik, maar het hele bestuur enorm trots op. Onze grote dank gaat uit naar iedereen die hier aan heeft bijgedragen. Merci! We gaan in 2021 de uitdaging weer aan om verenigingen en stichtingen verder te helpen in onze mooie Helderse samenleving. Voor nu allemaal een gezond uiteinde.

Cyril Kraak, manager Helderse Uitdaging

Deel het bericht:
"Column: 2020, wat was je uitdagend"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven