Beursvloermatch! Leerlingen Sarkon leren redactiewerk van Regio Noordkop

1 februari 2023

Aan het begin van het schooljaar is er een nieuwe leerlingredactie opgestart bij Sarkonschool De Windwijzer. Een van hun doelen is dat zij graag willen leren hoe het werkt op een échte redactie. Daarom hebben ze op de beursvloer een mooie match gemaakt met de redactie van Reg!o Noordkop.

Leerlingredactie op bezoek bij Regio Noordkop

De leerlingredactie werd uitgenodigd voor een rondleiding bij het kantoor van Regio Noordkop en daar hebben ze een kort verslag van geschreven:

Toen we daar aankwamen werden we begroet door Ronald, de eindredacteur en Brent, een van de verslaggevers. We kregen iets te drinken en ondertussen vertelden Ronald en Brent ons iets over hun werk binnen de redactie. Daarna hebben we een rondleiding gekregen door het kantoor. We zagen hoe de studio’s eruit zien en hoe de techniek werkt. We kregen een kijkje in de radiostudio. Toen we binnenkwamen, waren ze live! We zagen echt heel veel knopjes. Stiekem zouden we ze allemaal wel in willen drukken. Ze legden uit wat er te zien was op de schermen en waar sommige knopjes voor waren. Verder hebben we Stijn ontmoet, de politiekverslaggever. Hij vertelde wat politiek is en wat zijn werk daarbij is. Brent heeft ons laten zien hoe hij zijn video’s edit en welk programma hij daarvoor gebruikt. We konden veel vragen stellen en kregen aan het einde een goodiebag met een pet en een mok en nog veel meer andere leuke dingen.

De rest van het jaar gaan wij samenwerken met Regio Noordkop! Ze zullen ons veel leren, zo krijgen wij een les over fotografie. Wij hebben er veel zin in!

Met vriendelijke groet,
De leerling redactie

Deel het bericht:
"Beursvloermatch! Leerlingen Sarkon leren redactiewerk van Regio Noordkop"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Zoek

Het laatste nieuws

Scroll naar boven