Beursvloer zorgt voor verrassingen

11 oktober 2021

Op woensdag 10 november vindt de tweede editie van de Beursvloer Den Helder – Julianadorp plaats. Maatschappelijke organisaties en bedrijven komen hier samen om elkaar te ontmoeten, te netwerken en matches te maken met gesloten beurs.

Beursvloer Den Helder – Julianadorp vindt ook dit jaar plaats bij een locatie van Scholen aan Zee. “Wie denkt dat een schoolgebouw alleen voor scholieren is, heeft het mis: het is ook perfect voor allerlei evenementen zoals de Beursvloer,” licht directeur Hans van Beekum toe. “In 2019 hebben wij de aula van Beroepsonderwijs aan Zee beschikbaar gesteld en dit jaar is het de beurt aan Lyceum aan Zee. Ik nodig bedrijven dan ook van harte uit om aan Scholen aan Zee te denken als locatie voor bijeenkomsten.

Matches met gesloten portemonnee

De Beursvloer heeft eerder al tot veel mooie matches geleid. Zo was Humanitas op zoek naar een ruimte om een vrijwilligersfeest te organiseren. Beroepsonderwijs aan Zee stelde die ruimte beschikbaar inclusief workshops en catering. Als tegenprestatie bood Humanitas maatschappelijke stageplekken aan. “Ik vind het echt zo waanzinnig leuk als ik dit hoor”, zegt Cyril Kraak. Ze is manager van de Helderse Uitdaging, de organisator van de Beursvloer. Een ander voorbeeld was dat Parlan vrijwilligers zocht die wilden voorlezen aan kinderen. Ze maakten met zowel de Soroptimistenclub als Rabobank Kop van Noord-Holland een match. Als tegenprestatie maakte Parlan gebak en koek.

“Iedere ondernemer kan helpen”, vult Cyril Kraak aan. “Een zzp’er kan met zijn bus een organisatie helpen die een aantal stoelen moet vervoeren. Of een vereniging helpen met kennis op het gebied van marketing en communicatie.” Ze hoopt dat ook deze keer weer veel ondernemers naar de Beursvloer komen. “Laat je verrassen. Je zult zien dat je iets gaat doen, dat je vooraf niet had kunnen bedenken.”

Meld je ook aan!

De organisaties en ondernemers die de Beursvloer bezoeken kunnen zich verdelen over vijf themahoeken, zoals financieel/juridisch advies, menskracht/klussen en faciliteiten/materiaal. Een ‘hoekman’ zorgt dat het gesprek op gang komt. Vaak weten ze vooral al iets, omdat vraag en aanbod vooraf kan worden doorgegeven. Als er een overeenkomst is, wordt er met een notaris een matchformulier ingevuld. De eerste Beursvloer waren er bijna 80 deelnemers. Er wordt aan meegewerkt door 25 vrijwilligers, waaronder matchgroepleden en scholieren. Om 16.00 uur opent de Burgemeester de Beursvloer met een klap op de gong en start de “handel’ op de beurs. Om 18.00 uur is duidelijk wat de gesprekken dit jaar hebben opgeleverd.

Deelname aan de Beursvloer Den Helder – Julianadorp is gratis, maar aanmelden is wel verplicht en doe je via www.helderseuitdaging.nl/beursvloer2021

 

Deel het bericht:
"Beursvloer zorgt voor verrassingen"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Scroll naar boven