Handelen met gesloten beurs, samenwerken en mooie verbindingen leggen. Dit gebeurt allemaal tijdens de Beursvloer Den Helder op woensdag 4 november. Op deze maatschappelijke beurs komen vraag en aanbod van mensen en middelen op een leuke en constructieve manier bij elkaar. 

AANMELDEN

Aanmelden voor de Beursvloer is verplicht, maar pas mogelijk vanaf 1 september 2020. 

Wat is de Beursvloer?

De Beursvloer is hét evenement waar bedrijven, stichtingen en verenigingen elkaar ontmoeten, netwerken en handelen in betrokkenheid. Er wordt gehandeld op de Beursvloer, maar met gesloten beurzen. De onderlinge afspraken leggen beide partijen vast in een samenwerkingsformulier. Tijdens de energieke, twee uur durende Beursvloer zijn de vertegenwoordigers van de verenigingen en stichtingen en de ondernemers zelf aanwezig. Iedereen loopt rond, kan elkaar vinden in thema-hoeken en andere aanwezigen aanspreken om vraag en aanbod uit te wisselen. 

Vraag en aanbod met elkaar matchen

Verenigingen en stichtingen hebben vaak weinig geld. Ze hebben spullen, mankracht en kennis nodig. Tijdens de Beursvloer helpt de Helderse Uitdaging daarbij door mooie verbindingen met het bedrijfsleven te leggen. Wat de één over heeft of graag aanbiedt, heeft voor de ander meerwaarde en andersom. Op een dynamische, laagdrempelige en leuke manier sluiten organisaties deals in de vorm van matches. De Beursvloer Den Helder is dé perfecte plek om contact te leggen met het bedrijfsleven, clubs, verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties.

Waardevol voor bedrijven en ondernemers

Bedrijven en ondernemers zijn vaak op zoek hoe zij hun steentje kunnen bijdragen aan de maatschappij. Dit hoeft niet altijd in de vorm van financiële sponsoring. Tijdens de beursvloer krijgen bedrijven en ondernemers de mogelijkheid om bijvoorbeeld tijd vrij te maken voor een stichting om kennis te delen die de ondernemer in huis heeft. Of juist mankracht beschikbaar stellen om een organisatie te helpen. Ook kan een vereniging blij worden gemaakt met goederen of diensten. Of spullen die het bedrijf over heeft. Dat zorgt er ook meteen voor dat de spullen niet worden weggegooid, maar een tweede leven krijgen. Samen wordt gekeken wat de vereniging of stichting voor het bedrijf of de samenleving terug kan doen. Zo vormen zich mooie verbindingen, matches. Deze matches worden tijdens en na de Beursvloer in het spotlicht gezet.

Waardevol voor verenigingen en stichtingen

Bij een vereniging of stichting gaat veel tijd zitten in het organiseren van activiteiten, verlenen van allerhande diensten en het aansturen van de vrijwilligers. Misschien heb je incidenteel behoefte aan een ruimte, middelen, training, ondersteuning of advies op een bepaald gebied? Dan kan de Beursvloer voor jouw vereniging of stichting een uitkomst zijn! Je ontmoet bij de Beursvloer ondernemers uit Den Helder die iets willen betekenen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Denk aan hulp bij juridische zaken, projectondersteuning, marketing en communicatieadvies, specialistische expertise, materialen, faciliteiten, helpende handen of hun eigen contacten benutten voor jouw organisatie. Als dank voor het aanbod levert de vereniging of stichting een tegenprestatie. Zo wordt een match een gelijkwaardig partnerschap.

Terugblik Beursvloer 16 oktober 2019

“Wat is het leuk om op deze manier verbindingen te leggen!” en “Wat scheelt mij dit als vrijwilliger ook een hoop tijd om hier in twee uurtjes tijd zoveel bedrijven te spreken.” De meest gehoorde zinnen van de avond. Ruim 50 deelnemers waren er aanwezig op de eerste Beursvloer Den Helder, waar wij zorgden dat bedrijven en stichtingen en verenigingen met elkaar in contact kwamen. En de rest volgde vanzelf, want nadat Wethouder Pieter Kos via een slag op de gong de Beursvloer opende werd er meteen flink gehandeld en de ene na de andere match gemaakt.

Pin It on Pinterest

Share This