92 matches met een waarde van € 70.000, – gerealiseerd op Beursvloer Den Helder-Julianadorp

15 april 2022

“In anderhalf uur krijgen we als vereniging meer voor elkaar dan in een jaar tijd. En dat met gesloten portemonnee!” De kern van de Beursvloer Den Helder – Julianadorp. Ruim 60 deelnemers waren er aanwezig op de tweede Beursvloer van de Helderse Uitdaging. En die hebben allemaal goed met elkaar onderhandeld, want wat zijn er veel matches gemaakt! Manager van de Helderse Uitdaging Cyril Kraak: “Het gaat erom hoe je in je eigen omgeving een bijdrage kan leveren. Concreet: wij zorgen dat bedrijven en stichtingen en verenigingen met elkaar in contact komen. De rest volgt vanzelf.” En dat bleek, want nadat Wethouder Pieter Kos via een slag op de gong de Beursvloer opende werd er meteen flink gehandeld en de ene na de andere match gemaakt.

Matches , matches, matches

De locatie waar de Beursvloer Den Helder plaatsvindt is al een mooie match: het schoolgebouw van Lyceum aan Zee. Wie denkt dat een schoolgebouw alleen voor scholieren is, heeft het mis: het is ook perfect voor allerlei evenementen zoals de Beursvloer. Directeur Hans van Beekum had docenten en leerlingen opgetrommeld die allen meehielpen in de organisatie van de Beursvloer. Opbouwen, de catering verzorgen, helpen bij de aanmeldbalie, parkeerregelaars, de leerlingen hielpen volop mee. Een topmatch met de Helderse Uitdaging. Ook de belangeloze inzet van Jongerenwerk Mee & De Wering voor het maken van de aftermovie, Notarissencombinatie Den Helder voor het vastleggen van de matches en Druktemaker voor het schieten van foto’s zijn mooie matches. Maar het ging om de deelnemers. En die gingen op volle kracht met elkaar in gesprek om verbindingen te leggen.

Het resultaat

In anderhalf uur tijd zorgden de organisaties en bedrijven voor 92 matches. Allemaal met gesloten beurs. Zowel matches tussen bedrijven en organisaties als tussen organisaties onderling droegen bij aan dit fantastische resultaat met een maatschappelijke waarde van € 69.130,-.
 

Schilderen pand

IVC had een grote hulpvraag, namelijk hun pand van binnen professioneel laten schilderen in rustigere en meer in de kleuren van deze tijd. Gelukkig wisten zij een match te maken met Helder Vastgoed Schilderwerken, die deze hulpvraag voor hen gaat realiseren!

Social media training

Het aanbod van Druktemaker, die een workshop social media als aanbod hadden, werd gretig afgenomen. Onder andere Scouting Jutters Willemsoord, Stichting HARTvrouwen en het FUNdament gaan in de leer tijdens de workshop. 

Meubilair

Een ander mooi voorbeeld: Oleahof Uitvaartzorg was ook aanwezig op de Beursvloer. In eerste instantie dachten mensen, waarom staat een uitvaartcentrum op een Beursvloer. Nou, zij hadden heel veel meubilair als aanbod, waar ze maar liefst zes verenigingen en stichtingen blij mee hebben gemaakt!  

Fietsen maar

Bikestore Den Helder/Juliandorp maakt ook veel matches. Zo mag Stichting Taalweek een hele wee lang 20 fietsen gebruiken. In ruil daarvoor mogen de medewerkers van Bikestore een hapje mee-eten met de deelnemers. Scholen aan Zee krijgt twee fietsen en als tegenprestatie leveren zij kerstpakketten. En voor de Tour de Sous die de Rotary Den Helder – Julianadorp organiseert stelt Bikestore een bezemwagen beschikbaar en krijgen zij daarvoor 6 kaarten voor Tour de Sous.    

Beursvloer Den Helder – Julianadorp

De Helderse Uitdaging biedt maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Dit gebeurt het hele jaar door via de website www.helderseuitdaging.nl maar ook een keer per jaar tijdens de Beursvloer. Als vereniging, stichting of maatschappelijke organisatie heb je altijd wel spullen, handjes of kennis nodig. Tijdens de Beursvloer helpt de Helderse Uitdaging daarom mooie verbindingen met het bedrijfsleven te leggen. Verenigingen en stichtingen zoeken samen met het betreffende bedrijf naar een tegenprestatie die past bij het karakter van hun organisatie. Oftewel, handelen met gesloten beurs.

Deel het bericht:
"92 matches met een waarde van € 70.000, – gerealiseerd op Beursvloer Den Helder-Julianadorp"
eenvoudig via:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Search

Het laatste nieuws

Nieuw lid Matchgroep: Bianca Bakker-Gomes

De Matchgroep brengt maatschappelijke vragen met ondernemend aanbod samen. Ze stellen hun netwerk beschikbaar en stimuleren Helderse bedrijven om maatschappelijk

Scroll naar boven