Jasper Tolhuijs nieuw matchgroeplid

Jasper Tolhuijs nieuw matchgroeplid

We hebben een nieuw matchgroeplid! Daar zijn we natuurlijk erg blij mee en we stellen hem graag aan jullie voor!

Wie ben je?
Mijn naam is Jasper Tolhuijs. De man van Barbara Kouwenberg en de vader van Thijmen en Joris Tolhuijs.

Waar werk je?
Ik ben oprichter/eigenaar van De Wandelcoach. Als aanbieder van no-nonsense outdoorcoaching brengen wij dagelijks in de Kop van Noord-Holland mensen in beweging – letterlijk en figuurlijk – die bezig zijn met hun revalidatie en/of re-integratie. Dit doen wij in een breed verband van specialisten, medisch en psychologisch, en werken in het mooiste kantoor van Nederland: de (Helderse) natuur.
Uitzonderingen daargelaten, begint elk traject begint met wandelen. Naarmate de gezondheidswinst toe neemt, stappen wij naar behoefte over op andere vormen van bewegen. Wij wandelen met als doel om onder andere de autonomie van mensen te versterken, zodat zij uiteindelijk meer vitaliteit ervaren om meer uit hun leven te halen. Met inbegrip van hun beperking.
Om deze reden hebben cliënten in onze praktijk dan wel een diagnose, maar concentreren wij ons toch vooral op de prognose van mensen. Vrij vertaald: Hoe beter een diagnose geïntegreerd wordt in het dagelijks leven, hoe gunstiger de prognose wordt. Immers, waar een diagnose vast ligt, ligt de vrijheid in het creëren van meer kwaliteit van leven primair aan de prognosekant.

Waarom zit je in de matchgroep van de Uitdaging?
Op pro-actieve wijze worden in de Helderse Uitdaging praktische oplossingen gevonden voor reële maatschappelijke en persoonlijke problemen van (groepen van) mensen. Deze problemen vertonen bovendien zeer veel raakvlakken met mijn/onze doelgroep. Ik herken mij sterk in de activistische ambitie van De Helderse Uitdaging. Het is daarmee dan ook logisch dat ik mij (mentaal) verwant voel met de maatschappelijke ambitie van de matchgroep. En dus ook graag mijn positie inneem in deze aansprekende groep mensen.

Wat maakt voor jou de Uitdaging bijzonder?
Wij lossen concreet reële problemen op. En dit vrij activistisch. Daar houd ik van. Daar herken ik mijzelf in. En ik vind het eervol dat anderen dit ook in mij herkennen, zodanig dat ik mag toetreden tot deze mooie club van mensen. Ik ervaar dit als een compliment.

Wat zou jij met de uitdaging willen bereiken?
Dat De Helderse Uitdaging een dermate aanstekelijke werking in onze regio krijgt dat iedereen elkaar gewoon helpt. Belangeloos. Waarom? Omdat ik vooral kracht zie in de gedachte dat als het goed gaat met jou… dan gaat het ook goed met mij! Als ik jou mag helpen meer gelukkig te zijn, of meer tevreden, dan wordt mijn wereld en die van mijn vrouw en kinderen en alle andere mensen om mij heen toch écht een beetje mooier. Als wij dan allemaal op onze eigen wijze en op onze eigen plek binnen de samenleving elkaar gewoon gaan helpen… man, wat een kracht gaat daar dan vanuit!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This