Financieel Fit Den Helder van start!

Financieel Fit Den Helder van start!

Op 17 oktober was het Wereldarmoededag, een dag waar we stilstaan bij armoede. Niet alleen wereldwijd, maar ook dicht bij huis, zoals in Den Helder.

Iedereen wil actief kunnen deelnemen aan de samenleving, zowel financieel als sociaal. Maar wat als dat even niet lukt? Voor veel gezinnen in Den Helder is dat dagelijks hun keiharde werkelijkheid. Zo staat onze stad landelijk in de top-vijf van regio’s waar de armoede onder inwoners het grootst is. Ruim één op de drie huishoudens leeft op of onder de armoedegrens. En dat is onacceptabel! Met elkaar willen we daarom werken aan het terugdringen en voorkomen van schulden, met als duidelijk doel: 12% armoedereductie in 2021.

Hoe? Door onze krachten te bundelen. Twaalf organisaties, waaronder de Helderse Uitdaging, hebben de handen ineengeslagen en vormen de initiatiefnemers van Financieel Fit Den Helder: een netwerk dat gezamenlijk initiatieven ontwikkelt en uitvoert. Wij willen dat iedereen actief kan meedoen in onze maatschappij. Armoede mag daar geen belemmering in zijn. We willen mensen in onze stad motiveren en stimuleren weer financieel redzaam te worden. En te blijven. Weer grip op hun leven te krijgen.

Meer weten? Lees verder op: https://financieelfitdenhelder.nl/

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This