Woensdag 16 oktober 2019 organiseerde wij de eerste Beursvloer Den Helder in samenwerking met Beroepsonderwijs aan Zee en Helder Events. We kijken terug op een geweldige middag! Alle deelnemers hebben de mooiste matches gemaakt. Het eindresultaat na 1,5 uur handelen was maar liefst 88 matches met een maatschappelijke waarde van € 53.320,-.

De locatie waar de Beursvloer Den Helder plaats vond was al een mooie match: het schoolgebouw van Beroepsonderwijs aan Zee. En de hulp van twintig leerlingen bij de catering, ontvangst, op- en afbouw, fotografie en muziek.

Wat is de Beursvloer?

De Beursvloer is hét evenement waar bedrijven, stichtingen en verenigingen elkaar ontmoeten, netwerken en handelen in betrokkenheid. Wat de één over heeft of graag aanbiedt, heeft voor de ander meerwaarde en andersom. Op een dynamische, laagdrempelige en leuke manier sluiten organisaties deals in de vorm van matches. Er wordt gehandeld op de Beursvloer, maar met gesloten beurzen. De onderlinge afspraken leggen beide partijen vast in een samenwerkingsformulier. Tijdens de energieke, anderhalf uur durende Beursvloer zijn de vertegenwoordigers van de verenigingen en stichtingen en de ondernemers zelf aanwezig. Iedereen loopt rond, kan elkaar vinden in thema-hoeken en andere aanwezigen aanspreken om vraag en aanbod uit te wisselen. De Beursvloer Den Helder is dé perfecte plek om contact te leggen met het bedrijfsleven, clubs, verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties. 

Vraag en aanbod met elkaar matchen

Bij een vereniging of stichting gaat veel tijd zitten in het organiseren van activiteiten, verlenen van allerhande diensten en het aansturen van de vrijwilligers. Vaak is het lastig om de organisatie te verbeteren of (extra) fondsen te werven. Misschien heb je incidenteel behoefte aan een ruimte, middelen, training, ondersteuning of advies op een bepaald gebied? Dan kan de Beursvloer voor jouw vereniging of stichting een uitkomst zijn! Je ontmoet bij de Beursvloer ondernemers uit Den Helder die iets willen betekenen in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Denk aan hulp bij juridische zaken, projectondersteuning, marketing en communicatieadvies, specialistische expertise, materialen, faciliteiten, helpende handen of hun eigen contacten benutten voor jouw organisatie. Als dank voor het aanbod levert de vereniging of stichting een tegenprestatie. Zo wordt een match een gelijkwaardig partnerschap.

Terugblik Beursvloer 16 oktober

“Wat is het leuk om op deze manier verbindingen te leggen!” en “Wat scheelt mij dit als vrijwilliger ook een hoop tijd om hier in twee uurtjes tijd zoveel bedrijven te spreken.” De meest gehoorde zinnen van de avond. Ruim 50 deelnemers waren er aanwezig op de eerste Beursvloer Den Helder, waar wij zorgden dat bedrijven en stichtingen en verenigingen met elkaar in contact kwamen. En de rest volgde vanzelf, want nadat Wethouder Pieter Kos via een slag op de gong de Beursvloer opende werd er meteen flink gehandeld en de ene na de andere match gemaakt.

Vrijwilligersfeest

De meest waardevolle match van de avond was een match tussen twee stichtingen. Humanitas was op zoek naar een ruimte om een vrijwilligersfeest te organiseren. En hoe toepasselijk, Beroepsonderwijs aan Zee stelde die ruimte beschikbaar plus workshops en eten. Als tegenprestatie biedt Humanitas maatschappelijke stageplekken aan.

Foodtruck

De foodtruck van de Rotary was ook erg populair. De Buurtcamping Den Helder, Stichting Tour de Lasalle, Mee & De Wering en Consuminderhuis Het Fundament wisten een mooie match te maken voor hun organisatie. In ruil daarvoor wordt de foodtruck helemaal schoongemaakt, krijgen de leden van de Rotary een rond-leiding en hulp bij hun jaarlijkse Santa Run.

Voorlezen

Een ander mooi voorbeeld: Parlan is op zoek naar vrijwilligers die willen voorlezen aan kinderen. Ze maakten met zowel Soroptimistenclub de Razendebol als Rabobank Kop van Noord-Holland een match. De Soroptimisten krijgen een lezing over het werk dat Parlan allemaal doet. En voor de Rabobank gaat Parlan als tegenprestatie gebak en koek maken.

Grote dank aan alle bedrijven en organisaties

Naast de hulp van Beroepsonderwijs aan Zee hebben we ook hulp gekregen van Helder Events bij de aankleding, Jongerenwerk Mee & De Wering bij het maken van een film en Notarissencombinatie Den Helder voor het vastleggen van de matches . Zonder hun hulp was het allemaal niet gelukt! En natuurlijk grote dank aan alle Helderse ondernemers en organisaties die al het mooie aanbod voor de verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties beschikbaar hebben. Wat zijn er mooie verbindingen gelegd! Op naar de Beursvloer Den Helder 2020!

Pin It on Pinterest

Share This